dont-forget

DO'S & DON'TS

IN NEW YORK

Slider

DON’T FORGET

Det er mye trafikk i New York. Taxi er digg, men du kan havne i lange, trege køer. Ta t-banen (subway) overalt, det er veldig enkelt. Google Maps-appen hjelper deg med å finne rute. Det finnes en Starbucks ved hvert hjørne, slik at du kan koble deg på WiFi uten å blakke deg helt på roaming, hvis du er lost. HUSK også ALLTID å BETALE 15–20 % tips til alle kelnere og frisører, eller folk som gjør manikyr og pedikyr. Drosjer er unntak, her holder det med $1 dollar med mindre det er ut til flyplassen.

  • Ikke stopp midt i veien, folk er busy, og blir veldig irriterte om du stopper opp, sånn plutselig.
  • Hold døren for folk som kommer etter deg.
  • Ikke blir redd når du hører folk banne(!). Folk i New York, eldre som unge, sier «Fuck You» – rett som det er!

Områdeoversikt:

West Village: veldig romantisk og hyggelig.

East Village: kult og hipster. Mange spesielle steder og barer. Billigere.

Greenwich Village: roligere, finere, mer student-vennlig.

Gramercy: luksus, fine folk og roligere.

Uptown: rundt parken er det høy luksus. Lengre øst og vest: veldig blandet.

Soho: svært koselig, men veldig turistifisert. Ikke shopp her i helgene.

Chinatown: masse folk, men må oppleves (spesielt hvis du elsker koreansk BBQ og peking duck)!

Financial District: se memorial museum, ellers – not so much. Veldig corporate.

Upper Manhatten: Central Park, hvor du kan sykle og gå. Pass opp for alle som jogger, her jogges det for harde livet!

Jobbe litt?

Starbuck everywhere – garantert bra internett. Men av og til kjører de air condition for fullt, så ta med en god genser.

Føle deg kul mens du jobber? Stumptown Coffee Roaster ACE Hotel 

Hipstersted: Freehold Brooklyn MEET – WORK – PLAY

Coworking Spaces: Sjekk ut Spacious eller WeWork 

De beste restaurantene i New York krever reservasjon. Det blir fort fullt så gjør det tidlig, gjerne før du ankommer byen. Bruk nettsiden www.opentable.com. Her kan du opprette en profil og reservere bord nesten overalt. Appen Time Out – Discover Your City er helt super om du vil finne kule og litt annerledes ting å gjøre eller spise. Time Out New York har dessuten en liste over funky apper du kan benytte deg av mens du er i byen som aldri sover, klikk deg inn her for den listen.

ARRANGERE PARTY?

Donna Coctail Club eller WYTHE HOTEL!

Speak Easy? Dra med deg venninnene dine hit: En hemmelig bar bak en iskremsjappe. <3 Hashtag smelt, sier jeg! Les om den her – bare å hoppe i en taxi til Upper East Side!

Det er fantastisk mange foodtrucks, restauranter og kafeer i New York, men noen ganger vil man bare innom en «vanlig» matbutikk. Så – noter deg disse butikkene til neste gang du er i New York:

1. WHOLE FOODS

Min favoritt og jeg ble introdusert av en venninne. Jeg var på besøk i New York for andre gang, og det første Isabelle fortalte meg var: ta deg en tur til Whole Foods. Du vil digge det! Frisk frukt, organiske produkter, økologisk bonanza, men best av alt; så mange fine forskjellige matvarer vi ikke har i Norge. Selverklært eller ei, de claimer seg selv som Amerikas sunneste matvarekjede. Sett av en time eller to, og kos deg med vognen (det kommer til å bli dyrt). Med flere matbutikker i storbyen, er kanskje denne sjappa lettest å finne. Her kan du sjekke hvor nærmeste butikk ligger.

2. ZABAR’S

Zabar’s supermarked har matet sultne New Yorkere i over 80 år. Man får følelsen av å være i en slags fransk bazaar, med oster og kjøtt om hverandre. Butikken ligger på Broadway og er ikke langt unna Central Park. Kjøp med deg snacks, noe ferdig fra matdisken og sett deg på en benk og nyt «New York-matpakka» di. I andreetasje er det kjøkkenutstyr, perfekt om du vil kjøpe med deg rimeligere kjøkken-gadgets hjem!

3. TRADER JOE’S

Den suburb-cowboy-sør-stat-lignende matbutikken Trader Joe’s har vært på banen i ganske mange år, de kan skryte seg helt tilbake til 1958. Den første fysiske butikken med et Trader Joe’s-skilt var å se i California i 1967.  Om en vare ikke går bra, byttes den ut med en annen. De har stort fokus på hard-to-find-varer, men har det alle andre matbutikker har! Her finner du ut hvor butikkene ligger.

Kos deg! XX

Scroll Up